26. memorijalni turnir

U polufinalnim utakmicama 26. Memorijala Zvonko Mikolčević, Hrvatski dragovoljac je pobjedio Orašje, a Čapljina Marsoniju.

RUŠČICA – U Sportsko rekreacijskom centru Antun Iličić-Braco, odigrane su polufinalne utakmice 26. Memorijala Zvonko Mikolčević. U prvoj su nogometaši Hrvatskog dragovoljca iz Zagreba, nakon boljeg izvođenja penala, pobjedili Orašje (8:7), a u drugoj je Čapljina nadigrala Marsoniju (2:0).

Orašje je preko Đurčevića povelo s 1:0 (36.), a Hrvatski dragovljac je poravnao omjer preko Mlakića u 44. minuti. U izvođenju penala prisebniji su bili Zagrepčani i zasluženo slavili svoj probojn u finale.

U drugoj polufinalnoj utakmici Čapljina je pobjedila Marsoniju (2:0). Prvu veliku prigodu za vodstvo propustila je Marsa u 11. minuti, kada je Madžarević promašio čisti zicer. Gol za vodstvo Čapljine zabio je Buhač u 34., a za potvrdu njihove pobjede pobrinuo se Leko u 55. minuti.

U završnici 26. Memorijala Zvonko Mikolčević, HNK Čapljina je u finalu pobjedila NK Hrvatski dragovoljac, a u utakmici za 3. mjesto NK Marsonia je bila bolja od HNK Orašja.

Najprije je odigrana utakmica za 3. mjesto u kojoj je Marsonia pobjedila Orašje (1:0). Jedini gol za Marsu zabio je Balentović u 10. minuti. Madžarević je iz prekida ubacio, a Balentović je s druge stative glavom loptu smjestio u mrežu Orašja.

Trener Islami igrao je sa slijedećim sastavom: Memović, Martić (Kalanj), Balentović, Čanić, Mirković (Bunt), Mišić, Madžarević (Begić), Rosandić (Gudelj), Juriša (Ljekaj), Radić, Bundavica. 

U finalu je HNK Čapljina pobjedila NK Hrvatski dragovoljac (7:6), nakon boljih izvođenja penala. U regularnom tijeku utakmica je završila neodlučno (2:2). Čapljina je povela u 3. minuti preko Leke, a dragovoljci su poravnali u 29. preko Čavara, da bi u 49. preko Jajčinovića preokrenuli rezultat i poveli s 2:1. Poravnao je Buhač u 72. minuti. U izvođenju penala Buntić je obranio udarac Kristijana Puljića i to je presudilo o pobjedniku.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Leko, a najbolji strijelac bio je Ivan Buhač (oba iz Čapljine), a za najboljeg vratara proglašen je Marko Gudelj (Hrvatski dragovoljac).